Sain maanantaina kuulla ihmeellisiä silminnäkijälausuntoja, joiden mukaan olisin saanut KAIKKI tämän lukukauden tentit läpi. Ikuisena pessimisti-skeptikkona menin heti tiistaina (virallinen tulosten saapumispäivä) katsomaan Dauphineen ja katso, ihme oli tapahtunut: olin päässyt kaikista kaikista kaikista tämän kevään infernaalisista itseruoskinnoista läpi, ja saanut jopa joistakin melko hyviäkin arvosanoja, siitä etnologiastakin, josta lähdin puolitoista tuntia liian aikaisin pois (vahingossa, ymmärsin aikataulutuksen väärin). Menin sitten kirjastoon muka opiskelemaan uusintoihin (viime lukukauden mokista ei sentään armahdeta) ja tapasin pitkästä aikaa kaverini Ällän, joka kertoi omasta puolestaan reputtaneensa kaikki tentit, koska ei ollut töiden ja muiden kiireiden takia ehtinyt lukea. Meikä stressiorava oli tietysti ihan kauhuissaan kaverinsa puolestakin, mutta Ällän maailman kaikkeudessa onneksi asia vaikutti olevan todellisessa mittakaavassaan.

Olipahan voittajaolo, ostin ihan soijamaitomäyräkoirankin (rahtaamme niitä yhdestä ihanasta luontaistuote-eko-bio-liikkeestä) suuren saavutukseni kunniaksi. Miehekkeellekin soitin ylpeyttä hehkuen ja putosin saman tien maan pinnalle – häntä kiinnosti enemmän Italia – Japani – lentopallo-ottelun tulos. Pakko kai karvaasti myöntää, että maailman kannalta se kai onkin tärkeämpi asia kuin pienen stressioravan oravanpyörän päättyminen.

 

Soijamaidosta ei tullut krapulaa, mutta joku minussa on nyt pahasti pielessä: ei nimittäin inspaa tuo viime lukukaudella mokaamieni tenttien uusintoihin lukeminen yhtään. Vielä pitäisi siis ponnistaa kolme uusintaa ja yksi kiinan tentti, johon en päässyt ajallaan, koska se oli samaan aikaan tärkeämmän japanin tentin kanssa. Opiskelukrapulaa pukkaa… Olen kyllä ihan pisissä noiden kanjieni kanssa, samoin kirjallisuuskurssin käännösten. Ja oikeastaan kaiken muunkin.

Tänä iltana yritämme jo toisen kerran päästä katsomaan Amer Béton – nimistä - animeleffaa. Köh, siis preppaamaan japanin suulliseen kokeeseen, tietenkin. Tiistaina elokuvakone oli nimittäin hajonnut, toivottavasti tänään on parempi tuuri! Nyt voisi vilkaista niitä kanjeja...