Taas kerran vain tylsää listausta viime aikojen kulttuuririennoista, että muistaisin ne myöhemmin edes itse… Vaikka eivät kai näin unohtumattomat elämykset tuosta vain pyyhkiydy mielestä..? No, ainakin tiedän edes Kaahun lukevan tätä. (Saako lähettää terveisiä? *lentomuisku kohti kaukaista kotimaata*)

Viime perjantaina kävin Cité U:n Maison du Japonin shakuhachi-konsertissa. Olen jo pitkään haaveillut, että kun vielä joku päivä ehkä asustan Japanissa, voisin opetella soittamaan sitä. Täällä olisi kaksi koulua, jotka esiintyivät kyseisessä konsertissa… Sääli, että kuulin liian myöhään asiasta. Ihana instrumentti, maaginen ääni... Juttelin konsertin jälkeen erään soittajatytön kanssa, joka näytti niitä hassuja nuotteja minulle ja mainosti instrumenttia helpoksi ja hauskaksi oppia. Voi että. Joku päivä vielä.

 

Magiikkaa oli luvassa viime launtainakin, kun sain ihanan Linnan Neidon ansiosta nauttia Charlie Chaplinin tyttären, Victoria Chaplinin ohjaamasta ja näyttelemästä huikeasta spektaakkelista… En keksi sanoja sitä kuvailemaan. Yhdistelmä näytelmää, tanssia, strapetsitaidetta, illuusiota... Mielettömiä juttuja! Toinen todellisuus kuin lapsuuden villiä mielikuvitusta, vailla rajoja, aikuisuuden rationaalisuuden taakkaa, järjen orjuutta. Uskomatonta, että on ihmisiä, jotka keksivät sellaisia ja vielä uskaltavat toteuttaa niitä. Ei voi kuin ihailla. Eläydyin täysin Aurelian maailmaan, miten arkiset asiat muuttuivat  taianomaisiksi - mikä mieletön matka halki satujen ja unitodellisuuksien... Huu. Esityksen jälkeen oli miellyttävän epätodellinen olo, ja tietysti näin huimia unia sen jälkeen. Pari kuvaa asiaa valaisemaan:

490809.jpg


490810.jpg

...Erityisen ihana oli minusta tämä "talvikuningas" - mysteeri (sääli, ettei kuva tee oikeutta):

490811.jpg


Valitettavasti emme saaneet lippuja samaan näytökseen neidon kanssa, mutta kun minulla  yleensäkin on tapana mitä luontevimmin jutella tuntemattomien kanssa, niin keskustelin sitten esityksestä vieressäni istuneen iäkkään rouvashenkilön kanssa, ja tietysti kävi ilmi, että hänen miehensä sukujuuret ovat Kuopiossa, että hän oli käynyt Suomessa useita kertoja ja pitää sitä ihanana maana…